НАСТАВЉА СЕ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОТОКОЛА – УВЕЋАНИ КОЕФИЦИЈЕНТИ

01. јануар 2024.

ИНФО УСПРС

НАСТАВЉА СЕ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОТОКОЛА – УВЕЋАНИ КОЕФИЦИЈЕНТИ

На основу потписаног Протокола са репрезентативним сидикатима Влада Републике Србије 28. 12. 2023. донела је Уредбу  о изменама и допунама Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама.

Између осталог потписани Протокол дефинише:

– Поред планираног повећања плате запосленима у просвети од јануара 2024. године од 10%, Влада Републике Србије ће извршити измену Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама и повећати увећање коефицијента наставнику – одељењском старешини са 4% на 7%. Ово повећање чини финансијски ефекат од око 2,4 милијарде динара бруто у 2024. години и започеће од обрачуна јануарске плате;

– Влада Републике Србије ће извршити измену Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама и повећати увећање коефицијента по основу стручног усавршавања и професионалног развоја наставника, васпитача и стручног сарадника – за педагошког саветника – 5% од основне плате; – за самосталног педагошког саветника – 7% од основне плате; – за вишег педагошког саветника – 10% од основне плате; – за високог педагошког саветника – 12% од основне плате. Финансијски ефекат овог увећања износи око 70 милиона динара у бруто износу у 2024. години и започеће од обрачуна јануарске плате;

Поменутом Уредбом увећани су коефицијенти за одељењске старешине на 7%, почевши од исплате јануарске плате и коефицијенти по основу стручног усавршавања и професионалног развоја наставника, васпитача и стручног сарадника.

Одељењске старешине повећањем додатка са 4 % на 7 %, од јануарске плате 2024. године, имаће почетну плату 92.749 динара (основица 5004,69 х коефицијент 17,32 + 7 % старешинство), док ће наставник са 20 година стажа и одељењским старешинством имати 99 863,00 динара.

У току 2024. године наставља се реализација Протокола потписаног са Владом Републике Србије. Пратићемо динамику остваривања у складу са временским роковима и информисаћемо Вас о ефектима и надаље. Очекујемо почетком године и расписивање конкурса за 30 % и више, смањење администрације и најважнији циљ додатно повећање зарада до краја 2024. године.

 

 

 

 
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll