Нови протест против страначког директора

01. октобар 2020.

Запослени у ОШ „Иво Андрић“ и родитељи ђака ове школе сутра испред Општине Раковица

Ни после три недеље од када су предали петицију са више од 2.000 потписа, у којој траже да за директорку школе буде изабрана Драгана Дејановић Ковачевић, наставница која је добила подршку и Наставничког већа и Школског одбора, запослени у ОШ „Иво Андрић“ и представници Савета родитеља те школе нису добили никакав одговор ни из Општине Раковица, нити из Министарства просвете.

Незадовољни што се на челу ове образовне установе и даље налази в.д. директорка, за коју тврде да није стручна да води школу, Савет родитеља ће сутра у 18 сати организовати нови протест и шетњу до Општине Раковица.

Негодовање колектива ове осмолетке траје више од месец дана, а то што је до сада изостала било каква реакција надлежних председница синдиката у ОШ „Иво Андрић“ Сандра Радовановић објашњава речима: „Очигледно је да њима није стало до образовања, нити како школе функционишу“.

Без обзира на то, наставници и родитељи не желе да за директора буде постављена страначка личност и поручују да ће се борити против уплива политике у школе. Најављују и да ће Дан школе, који обележавају 9. октобра, провести испред Општине Раковица, а не искључују ни могућност радикализације протеста, што су почетком школске године предлагали родитељи ученика ове осмолетке.

Избор директора је у надлежности министра просвете који није потписао решење кандидаткињи која је добила већину на Наставничком већу и Школском одбору, већ је лоптицу пребацио на локалну самоуправу, поручивши да општина и школа треба да реше наводни спор.

Наставници су више пута истакли да никакав проблем са општином раније нису имали, али се незванично помиње да је позадина целе приче неслагање локалне власти са претходним директором Миланом Пашићем, који је са те функције постављен за помоћника министра просвете.

Упућени кажу да је то разлог зашто Пашић са позиције на којој се тренутно налази није успео да „издејствује“ да га наследи неко из колектива.

Међутим, нико од званичника до сада није ни потврдио, ни демантовао ове наводе, а наши ранији покушаји да добијемо коментар зашто Дејановић Ковачевић није подобна да буде директорка, остали су узалудни.

Како су нам рекли у школи, нови конкурс за избор директора још није расписан, нити је в.д. директорка сазвала седницу Наставничког већа на којој треба да се гласа о новим члановима Школског одбора.

Извор: Данас




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll