НАСИЉУ У ШКОЛИ НИЈЕ МЕСТО!

24. фебруар 2023.

Повратак наставнице енглеског из Трстеника: Пао ми је велики терет са леђа

„Имала сам велику трему. Нисам сама отишла до улаза у школу, али чим сам ушла, спазиле су ме помоћне раднице и ту је кренула прича, па онда педагог. И остале колеге. Нормално понашање и идемо даље“, каже за Нова.рс Марија Стевановић, наставница енглеског из Трстеника.

Наставница је раније рекла за Нова.рс да је упутила писма, односно захтеве на више адреса, и у њима навела да би желела да је преместе да предаје у неку другу школу.

“Видећемо за даље. Још увек пијем лекове, али данас ми је пао велики терет са леђа. Почетком марта је контрола код лекара”, прича ова наставница.

Појавиће се неко од тих ђака, а онда ће бити непријатно: Наставница из Трстеника коју су малтретирали ученици тражи премештај у другу школу

Како је испричала, иако је одлучено да не предаје одељењу у којем се налазе двојица од тројице ученика који су јој пре три месеца насилно извукли столицу и све то снимали, “направљен је план подршке, и неко ме из педагошке службе отпрати и онда присуствује часу. Нисам видела ученике који су ми измнакли столицу и снимали”, каже ова наставница.

Како нам је раније испричала једна наставница у овој средњој школи, двојица ученика су све време били у школи, обављали васпитно дициплински рад, и „нису показали да су се поправили“.

Такав епилог разбеснео је наставнике, који чак најављују и побуну због катастрофалног односа према њима и тортуре коју трпе, док починиоци остају некажњени.

Наставница енглеског каже да јој је пуно помогло јер је добијала сталну подршку од других родитеља, суграђана, пријатеља.

“Одувек сам имала подршку околине. Ово је мало место. Сви имају само речи хвале”, рекла је Стевановић.

Добривоје Марјановић из Уније синдиката просветних радника Крушевац прокоментарисао је повратак колегинице на радно место и то што је она тражила премештај у неку другу школу.

“Могуће је да је преместе у другу школу, а за то је надлежна Школска управа. Тек после три месеца дошло је до некаквог епилога у тужилаштву у Крушевцу за поступак који су ученици учинили у школи. Тужилаштво је поднело пријаве против ученика. Није нама циљ кажњавање деце, већ превентивa.

Насиљу у школи није место”, каже Марјановић.

Извор: Нова С
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll