ПОСЛЕДИЦЕ ОБРАЗОВАЊА ОД КУЋЕ

12. април 2021.

Онлајн настава демотивисала осмаке, што се ВИДЕЛО НА ПРОБИ МАЛЕ МАТУРЕ

Осмаци широм Србије су претходних дана полагали пробни завршни испит из математике, српског односно матерњег језика, а затим и комбиновани тест. Упркос најавама да ће и проба мале матуре због целе ситуације са коронавирусом ове године бити лакша него претходних, ученици су се масовно жалили да су им и ови задаци били тешки, али и признавали да су током онлајн наставе од куће много мање учили.

 

Саговорници Курира се слажу да је онлајн настава доста снизила квалитет образовања у Србији, а да ће последице тога видети тек у годинама које следе.

Јасна Јанковић, професорка српског језика и књижевности подсећа да је прошла генерација малих матураната „изгубила“ једно полугодиште, док је ова „изгубила“ скоро годину и по дана нормалног школовања.

– Наравно да се изгубило на квалитету образовања због онлајн наставе, али последице тога ћемо видеети тек наредних година, али и сада када деца упишу жељење школе, а сматрам да ће најтеже бити онима који ће наставити школовање у гимназији. Знате, лекције могу некако да се надокнаде, али су се изгубиле радне навике код деце и то је страшно, а посебно ме плаши губитак мотивације за учење, што је и до сада био проблем. Та онлајн настава је носила стрес за све, и за децу, и за родитеље и за наставнике док су сви давали све од себе, а около су нам умирали блиски људи од короне – каже Јанковићева за Курир и додаје да сматра да се цео систем огрешио мало о осмаке:

– Не сматрам да због ситуације са ковидом треба укинути малу матуру, као што су се поједини ученици и родитељи надали, тај испит је веома важан, али је можда ове године могао да буде избачен комбиновани тест јер је то у овој ситуацији чак седам предмета. Не треба попуштати деци, али не треба да се понашамо као да је све било уобичајено…. Веома је много годину и по дана овакве наставе, не смемо да негирамо и морамо да признамо да је квалитет наставе опадао и да се са тим сусрео цео свет и да је важно да се епидемиолошка ситуација што пре нормализује да би се ђаци вратили у клупе.

Извор: Курир
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII a Фаза одобрених радних места 30 – 50%

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll