ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О МЕЂУНАРОДНОЈ САРАДЊИ

09. октобар 2021.

Представници синдикалне организације просветних радника из Палестине и амбасадор Палестине у Србији били су гости Уније СПРС.

Председник „General Union of Palestinian Teachers“ Saed Erziqat и његови помоћници у сектору за међународну сарадњу и односе Anan Dana и Feras Njoom посетили су нашу земљу на позив председнице Јасне Јанковић, у периоду одржавања „Дана Уније“.

Током три дана, колико већ бораве у Кладову, где се одржавају овогодишњи сусрети просветних радника чланова УСПРС, били смо у прилици да кроз директан разговор са њима упознамо функционисање синдикалне организације и видова синдикалне боребе за остваривање права просветних радника у њиховој земљи.

Оно што је евидентно и по чему се као земља посебно издвајају је поштовање и уважавање које као просветни радници имају у својој земљи, што значајно олакшава и поштовање њихове речи и захтева.

Томе у прилог говори и једнодневна посета амбасадора Палестине у Србије Mohammed Nabhan „Данима Уније“ у Кладову, како би својим присутвом дао подршку потписивању споразума између Уније СПРС и „General Union of Palestinian Teachers“. У свом говору истакао је значај повезивање синдикалних организација просветних радника из различитих земаља, због размене искустава и унапређивања и развоја образовног система. Он је у образлагању своје подршке, навео да су деца будућност сваке земље, да ће нас она као економисти, лекари, политиколози… једнога дана заменити, па да је из тог разлога улагања у просвету и поштовање образовања од посебног значаја за свако друштво и државу. Упутио је велику захвалност Унији СПРС на позиву и пријему просветних радника из његове земље с надом да ће та сарадња трајати и позвао представнике Уније СПРС да посете његову земљу како би се успостављена међународна сарадња даље развијала и јачала.

ИНФО УСПРС
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII a Фаза одобрених радних места 30 – 50%

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll