Предузимање свих мера за унапређење положаја запослених у просвети

15. јун 2024.

Извор: Влада Републике Србије

Београд, 14. јун 2024.

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић састао се данас са делегацијом репрезентативних синдиката у просвети, са којом је разговарао о њиховим захтевима за унапређење услова рада у образовном систему, и том приликом поновио да Влада предузима све мере како би се побољшао статус свих радника у просвети.

Вучевић је упутио позив синдикатима да се настави са дијалогом, који је и довео до испуњења великог броја захтева за унапређење рада и положаја запослених у просвети.

Премијер је истакао да је Влада, схватајући значај улагања у образовање као инвестиције за будућност државе, потписала Протокол којим је предвиђено повећање плата за просветне раднике и да се истим исказује тежња за изједначавање почетне плате наставника са просечном платом у Србији до јануара 2025. године.

У складу са Протоколом Владе Србије и репрезентативних синдиката у просвети, постигнут је договор о томе да се за месец дана председник Владе поново састане са представницима синдиката.

Представници синдиката су обавештени о томе да се ради на смањењу администрације у смислу коришћења нових функционалности еДневника, а најављен је и даљи заједнички рад на изменама и допунама посебних колективних уговора.

Такође, следеће недеље биће формиране радне групе Владе за основно, средње и образовање одраслих, како би се наставио рад у континуитету.

На састанку је речено да ће нацрт текста Закона о изменама и допунама Кривичног законика, а који се односи на напад на лице запослено у образовној установи, бити усвојен до краја године.

Састанку су присуствовали председници и представници Синдиката радника у просвети Србије, Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије и Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“.
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII a Фаза одобрених радних места 30 – 50%

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll