Просветари најављују протесте

11. јуна 2021.

Ближи се крај школске године, која је како кажу у Унији синдиката просветних радника Војводине, била веома турбулентна. С обзиром да су многа питања, како наводе, остала и даље нерешена, синдикат ће реализовати неколико активности, међу којима и два протеста у Београду, 16. јуна и 31. августа, како би скренули пажњу јавности на дешава у просвети.

 

Стари-нови проблеми и даље муче просветаре. Годинама уназад упитан је избор директора, формирање одељења, смањивање норми наставницима, технолошки вишкови, неисплаћени путни трошкова и низ дугих нагомиланих проблема на које су данас подсетили представници Уније просветних радника Војводине.

Нови су уследили по избијању епидемије корона вируса, када је због, како кажу, лоше организације и недовољно заштитне опреме велики број запослених у школама заражен ковидом, а поред болести додатни притисак стварала је и промена из редовне у онлајн наставу и обрнуто.

Конкурс за избор новог директора, као и несарадња са локалном самоуправом тренутно су проблеми који су присутни у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу, кажу синдикалци.

Проблем око избора директора присутан је и ОШ „ Стеван Книћанини“ из Книћана где такође није испоштована воља колектива, каже директор ове школе чији други мандат траје до 2. августа, али који овог пута није конкурисао.

Унија синдиката просветних радника Србије послала је низ захтева за решење ових и других проблема Министарству просвете, али су, како кажу, остали без одговара.

Синдикати најављују организовање два протеста у Београду овог лета, 16. јуна и 31. августа, небили их, како кажу, Министарство просвете чуло и видело њихово незадовољство.

Извор: Канал9
ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УСПРС

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll