ПУТУЈ МИНИСТРЕ, МИ НЕЋЕМО ЖАЛИТИ!

30. август 2020.

Поздрављамо последње саопштење министра просвете Младена Шарчевића дато у јавности. Министар је наиме изјавио да се овим послом бави већ 40 година. Да ли је тиме најавио скору пензију или свој одлазак из „Немањине“?
„Осигураник стиче право на превремену старосну пензију кад наврши најмање 40 година стажа осигурања и најмање 60 година живота.“

Постоји обичај да се радник у пензију испрати речима о величини свог дела. Очекивано је да иза човека на крају његовог радног века остаје нешто што би се могло издвојити и похвалити. Иза нашег „аласа“, за памћење остају само промашаји и порази.

И нека последње дело овога човека, остане јавно изречена претња, сада упућена и нашим најмлађима, да ће „добити јединицу из владања“, ако се „не буду придржавали прописаних мера“.

Путуј министре, ми нећемо жалити!

Заборавићемо све и Ваш „ћеф“ и „ситна цревца“. Све ћемо заборавити, с надом да ће наредни министар макар стајати иза својих речи, својих обећања, постигнутих договора и потписаних Споразума. Посебно напомињем неиспуњено обећање које сте лично дали, да ћете просветним радницима вратити одузете дневнице због оправданог штрајка УСПРС из септембра 2017. када су бранили своје право на праведне платне разреде. Остали сте нам дужни преко 8 милиона динара.

Ви кривите синдикат. Кажете да Унија само критикује, а ништа не предлаже. Јесте ли нас икада слушали? Колико пута смо указали на то да се број ученика у одељењима мора смањити, положај запослених поправити и у образовање више улагати?

И ако нас већ питате, не нисмо били у Кини? Помињете њихову одговорност и дисциплину. А јесте ли можда обратили пажњу на положај просветних радника у Кини који диктирају представници њихове државе? Од кога поштовање ми да очекујемо кад имамо Вас испред нас?!

Не, ми са тренутним бројем ученика и тренутним обимом градива, нисмо спремни ни за наставу на даљину, ни за организацију наставе уз поштовање прописаних мера. За то сте само Ви и Ваша способност у организацији коју истичете, директно одговорни. За све што се буде десило у препуним школама, сами ћете и сносити одговорност. Ми смо дали шансу разуму, припреме од још две недеље и померање почетка школске године. Нисте прихватили наше аргументе. У реду, преузмете одговорност.

И не можете нас поредити за другим земљама. Било би то попут Прокрустове постеље – гурање ствари у калупе израђене по мери неке друге економије у земљама које знају вредност образовања за државу и нацију, па сходно томе у тај систем и улажу.

У Чачку, 30.8.2020.год.
Руководилац ресора за финансије, аналитику и чланство УСПРС
Владимир Аџић
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll