РАДИКАЛИЗОВАН ПРОТЕСТ

23. октобар 2020.

Запослени у школи ”Иво Андрић” из Раковице од данас радикализовали протест шрајком упозорења, а писали и председнику и премијерки!

Вишемесечни протести запослених у Основној школи „Иво Андрић“, из београдске Раковице, незадовољних што Министарство просвете није поставило за директорку њихову легално изабрану наставницу, Драгану Дејановић Ковачевић, већ им по други пут на то место шаљу партијске в. д. директорке, од данас су радикализовали деловање штрајком упозорења, тако што су скратили часове за 15 минута.

Такође, у току јучерашњег дана, упутили су и отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић, у којем их детаљно обавештавају о свом нагомиланом незадовољству и позивају да помогну у решавању једногодишње агоније школе која већ дуго важи за једну од десет најбољих у Србији.

У данашњем штрајку упозорења учествовали су сви запослени, уз максимално поштовање Закона о штрајку а обавестили су благовремено и постављену в.д. директорку о својим намерама. Док су “андрићевци”, већ доказани у својим креативним перформансима, данас у 12 часова у свом школском дворишту, приредили још једна такав вид протеста кроз песму и игру, могло се приметити и присуство појачане полицијске патроле изнад школе. Такође, и данас су са наставницима у име подршке били и представници београдске организације Уније синдиката просветних радника Србије, чији су чланови, иначе,велика већина запослених.

Како се штрајк радикализовао, тако и збивања око ове раковичке школе очигледно убрзавају па смо потражили одговоре о предвиђеном следу нових догађаја од Сандре Радовановић, председнице синдиката Уније просветних радника у школи “Иво Андрић.

– Не желимо да било шта да препустимо случају и већ дана су 18 часова идемо до наше Општине Раковица и прво им се захвалимо што су позитивно реаговали прошле недеље. Општина је наш партнер а не противник, као и Министарство просвете, само чекамо да и они реагују. Јуче је Школски одбор расписао и трећи конкурс и ми се питамо да ли ћемо опет бити само „декор“ у законској процедури. Можда би Министарство просвете могло да напише и листу критеријума по којима се бирају директори па да сви колективи знају које кандидате да предложе, да не долазе у исту ситуацију, као наша школа. Ми нашу борбу настављамо и следеће недеље, рекла је за Глас јавности Сандра Радовановић.

(Глас јавности)
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll