Савет за образовање подржао гашење школе у Зрењанину, синдикат најавио штрајк

12. фебруар 2024.

Извор: nova.rs

Чланови Савета за образовање Града Зрењанина су, после седнице на којој су разматрана дешавања и оглашавања о средњој школи „Урош Предић“ из тог града једногласно дали пуну подршка иницијативи Градској управи и градоначелнику тог града који је предложио да се образовни профили те школе распореде у друге школе.

Чланови Савета, како су навели, огласили су се данас саопштењем у циљу подршке градоначелнику за поднет предлог за измену Покрајинске скупштинске одлуке о броју и просторном распореду јавних средњих школа на територији Аутономне покрајине Војводине Савет.

Навели су да се, анализирајући податке о броју ученика који на територији Средњобанатског округа завршавају основну школу и који гравитирају ка средњим школама у Зрењанину, увиђа континуиран пад броја ученика стасалих за упис у средње, те да тај негативни тренд погађа средње стручне школе у којима се морају обезбедити услови за школовање ученика на образовним профилима који су конкурентни на тржишту рада и потребни привреди.

Изразили су очекивање да, уколико буде усвојена иницијатива за измену одлуке о мрежи школа упућена Покрајинском секретаријату за образовање, руководства школа, у које се постојећи образовни профили изместе, учине све да се исти смерови популаришу, представе будућим ученицима као прилика за перспективно запошљавање, а да за запослене које преузму из ХПТШ „Урош Предић“ створе подстицајне услове за даље усавршавање и неометан рад.

„Чланови Савета ће заједно са одговорним лицима Града у оквиру својих надлежности учинити све да процес трансформације за ученике и запослене буде квалитетан, свеобухватан, неометан и без прекида континуитета у наставку образовања и рада“, поручили су.
Саопштење су потписали председник Савета за образовање, члан Градског већа Славиша Влачић, као и помоћнице градоначелника, начелнице Школске управе и Одељења за друштвене делатности, декан Техничког факултета у том граду, вд директора Високе техничке школе струковних студија, као и председници актива основних и средњих школа, представници студентског и Дома ученика средњих школа, Педагошког завода Војводине и Предшколске установе.

С друге стране, због најаве гашења школе Синдикат запослених у Хемијско-прехрамбеној и текстилној школи „Урош Предић“ најавио је штрајк упозорења за уторак, 13. фебруара, када неће одржати први час у обе смене.

Они траже да градоначелник опозове иницијативу упућену Покрајинском секретаријату за образовање и став да се за наредну не изврши упис ученика у први разред наредне школске године.

 
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll