ШКОЛОВАЊЕ ЗА ПОТКУСУРИВАЊЕ

21. новембар 2020.
ПОВОДОМ АКТУЕЛНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ,
УНИЈА СПРС ИЗДАЈЕ САОПШТЕЊЕ
Ситуација је следећа, деца се не тестирају и појма немамо колико их је болесних, али поуздано знамо да их је много. Наставника је у школама све мање јер су или ковид позитивни или у изолацији због чланова породице. Појма немамо о броју јер се подаци не објављују.
Директори образовних установа се жале да им је све теже да организују рад јер нема ко да мења васпитаче/наставнике, секретаре, теткице, административно/финансијске раднике, домаре, а уз то су, у великом броју, неспособни.
Кризни штаб је једно хистерично тело Владе Србије које сигурно не помаже, а колико одмаже, видећемо на крају када збројимо губитке.
Сувисли предлог Уније синдиката просветних радника Србије, да се распуст продужи на недељу дана и да тако направимо застој у заражавању, у самом пику епидемије,  није прихваћен. Ранији предлог да запослени са хроничним болестима пређу у онлајн учионице, одбијен је. Дакле, ову власт апсолутно не занима шта мисле они који изводе наставу, због тога што их ни само образовање не занима.
Питаће неко, шта је поента? Е, поента је то да је овде школа неважна. Битне су све пропратне активности око ње, играонице, школице, прославе рођендана, кафићи, клубови, тренинзи, турнири и све остало што је за школе везано.
Људи, грађанке и грађани, браћо и сестре, помозите запосленима у просвети! Не шаљите децу са симптомима грипа у школе! Не водите их у играонице, не шаљите на тренинге, колико год можете, спасите и себе и нас! Видите ли ви да 110 хиљада наставника и 25 хиљада васпитача овима у кризном штабу не значе ама баш ништа! Не слушају, не разумеју, не сарађују!
А ви у кризном штабу, који год да сте, срам вас било! Ако стварно мислите да последње у низу затворите школе (око чега нашу струку никада нисте консултовали), прво прекините рад свега наведеног!
У школу се данас улази са зебњом, али не због неозбиљности наставника, васпитача и ученика, већ због дезоријентисаних сигнала кризног штаба чија је сулуда стратегија: „Ако преживимо до сутра, видећемо шта даље!“
Београд 20.11.2020.
председник Уније СПРС, Јасна ЈанковићКАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll