СПР Ниша тражи преиспитивање одлуке о настави

31. јануар 2022.

Из Синдиката просветних радника Ниша кажу да је епидемиолошка ситуација у школама алармантна и позивају Тим за школе да преиспита одлуку да наредне недеље средњошколци и старији основци наставу прате по комбинованом, а најмлађи школарци по непосредном моделу. Упозоравају да таква одлука може имати лоше последице и траже прелазак на онлајн часове.

Све је више деце и запослених у нишким основним и средњим школама који су позитивни на ковид, тврде из Синдиката просветара и апелују на надлежне да зато преиспитају одлуку о настави.

Број заражених расте свакодневно, али је у школама “стање редовно”, под контролом, све функционише савршено! Па није тако, господо из Министарства просвете! Вероватно да не располажете правим информацијама! Информишите се боље, колики је реално број заражених наставника и ученика у Нишу, Врању, Лесковцу као и у осталим градовима – наводе из Синдиката.
Гордана Арсић из Синдиката просветних радника каже да се ситуација на терену коси са оним што закључује Тим за школе и истиче да у једној средњој школи у Нишу са посла изостаје десетак професора, док у неким запослени праве нови распоред часова јер актуелни не могу да реализују.

Неки учитељи не знају шта да раде. Посао им се свео на улогу васпитача јер само чувају децу пошто не могу да прелазе ново градиво с обзиром на то да доста деце изостаје, а за основце од првог до четвртог разреда нема онлајн часова где би то надокнадили – жали се Арсић.
Напомиње и да су многи учитељи, наставници и професори који су старији или имају хроничне болести изложени здравственом ризику.

Подсетимо, из Синдиката просветара већ су упозоравали да је у Нишу заражено преко 1.200 ученика и око 200 наставника, а званичне информације о броју заражених и о ситуацији у нишким школама новинари Јужних вести затражили су од Тима за школе и Министарства просвете, али они још не одговарају.

Извор: Јужне вести
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll