У СУСРЕТ НОВОГОДИШЊИМ ПРАЗНИЦИМА

23. децембар 2020.

Просветни радници ни ове године не треба да се надају „новогодишњим поклон честиткама“, иначе намењеним запосленима у државном сектору. Не треба да се надају ни праведним платним разредима, на основу којих би сви запослени у државном сектору имали подједнака почетна примања на основу степена стручне спреме.

Давне 2015. године обманули су нас својим потписима и вратили у учионице. Нисмо никада добили ту Светосавску награду у износу од око 5000 динара, а не дочекасмо ни платне разреде. Ускоро ће пустити и запошљавање, а уз толики број технолошких вишкова које су синдикати с великом муком успевали да распореде, питање је како ћемо почети наредну школску годину.

С друге стране, током протеклих месеци наметнут нам је преконормни рад, коришћење личних средстава за подршку онлајн учењу, куповина заштитних и дезинфекционих средстава… Колеге које су се заразиле у школи, на радном месту, препуштени су сами себи да се сналазе, како би се истестирали, али и излечили, сами плаћали лекове, а многи од њих и скупе дијагностичке прегледе и изван места свога становања.

Многе колеге у међувремену постадоше уредници и режисери дигиталних материјала који се емитују на РТС-у. Просвета је робље којему се може наметнути терет попут Атласовог наслеђа, али када је реч о заради, онда смо најгори.

Ученици у крцатим учионицама, преко броја и преко захтева савремене образовне методологије рада, све зарад уштеда, па сад школе бију битку на хиљаду фронтова како би одржали тај образовни ситстем у функцији, а да не и говоримо о условима и потребама које изускује ова пандемија.

„Крпи, па закрпи“ је основа методологије коју намеће држава просветним радницима, да спроведу све законе и законитости унутар образовног система и обезбеде неометан процес учења, без икаковог улагања.

Тражимо хитно увећање којефицијената, исплату свих заосталих Светосавских награда и већа улагања у образовни систем сходно реалним потребама!

С поштовањем,

У Чачку, 23.12.2020. године

Руководилац Ресора за финансије, аналитику и чланство УСПРС

Владимир Аџић




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll