Учионице постале легло заразе само три дана од почетка школе

26. јануар 2022.

Само у Нишу је више од 1.200 ученика заражено или у изолацији, а око 200 наставника позитивно на вирус

Након само три дана школе, велики број професора и ученика је заражен коронавирусом, па се с правом поставља питање да је редован одлазак у школу постао одлазак у легло заразе.

Одлука да најмлађи основци иду нормално на наставу у тренутку када Србија бележи највећи број заражених људи од почетка епидемије са разлогом брине родитеље. Због тога се тражи прелазак на онлајн наставу.

Родитељи су у недоумици смо, па се они који имају и друго дете код куће са разлогом плаше. И док неки мисле да је довољно то што деца носе маске на часовима, други сматрају да онлајн настава није решење. Некима ситуацију додатно компликује чињеница да и сами раде.

Иако је пре неколико дана министар просвете Бранко Ружић истицао да је само 3 одсто ђака позитивно на коронавирус, већ сада је јасно да је ситуација далеко лошија. Само је у Нишу више од 1.200 ученика заражено или су у изолацији, а око 200 наставника је позитивно на вирус.

„Није таква ситуација само у Нишу. На југу Србије, у Врању, Лесковцу, у многим местима је епидемиолошка ситуација катастрофална. Свакодневно добијам податке, стижу ми информације из 43 школе, повећава се број ученика и наставника који су заражени и који су у изолацији“, каже председник Синдиката просветних радника Владан Ћирић.

Готово да није било године да се зимски распуст није продужавао, подсећа за Уну Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника. Некада због сезонског грипа, некад због хладноће, па се овако критичној ситуацији очекивало нешто слично.

„Ово је сада заиста на душу Министра просвете и Тима за школе, а од понедељка очекујем да ће то бити евидентно и у школама, да ће многи прећи на онлајн и да ће бити у црвеној зони“, истиче Јанковић.

Из Министарства још увек нема никаквих реакција на захтеве просветара. Кризни штаб заседа у петак, а све иде ка томе да ће нам школе бити празне – да ли због преласка на онлајн, или због огромног броја заражених.

Извор: https://www.una.world/
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll