УХАПШЕН УЧЕНИК КОЈИ ЈЕ ПРОФЕСОРУ РАЗБИО ГЛАВУ

09. мај 2024.

Извор: blic.rs

Огласио се МУП поводом пребијања наставника у школи у Бачкој Паланци Поводом зверског пребијања професора Средње техничке школе „9. мај“ у Бачкој Паланци С.З. (65) огласио се МУП и саопштио да је малолетни нападач стар 16 година, иначе бивши ученик те школе, ухапшен.

– Припадници Министарства унутрашњих послова у Бачкој Паланци ухапсили су шеснаестогодишњака из тог места због постојања основа сумње да је напао наставника Средње техничке школе „9. мај“. Сумња се да је јуче у ходнику школе коју је раније похађао ударио шездесетпетогодишњег наставника и нанео му тешке телесне повреде. Шеснаестогодишњак ће у законском року бити приведен на саслушање судији за малолетнике Вишег суда у Новом Саду – кажу у Полицијској управи Нови Сад.

Како незванично сазнаје „Блиц“, малолетни нападач је пре месец дана напустио школу у којој је напао свог бившег професора и пребацио се у ССШ „Др Радивој Увалић“ у том месту. Разлог зашто је напустио школу и зашто је напао професора утврдиће се истрагом која је у току.

Професор са фрактурама лица и главе задржан у болници
Подсетимо, С.З. (65) задобио је тешке телесне повреде и вишеструке повреде глава и налази се у Клиничком центру Војводине у Новом Саду.

– Примљен је због вишеструких тешких повреда главе у виду фрактура костију главе и лица и хематома. Пацијент је након комплетне дијагностике, опсервације и лекарске помоћи примљен на Клинику за неурохирургију ради даљег конзервативног лечења – речено је за „Блиц“ у овој здравственој установи.

Нападач иако малолетан сносиће последице
Како је „Блиц“ извештавао, положај малолетних учиниоца кривичних дела регулисан је Законом о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривичноправној заштити малолетних лица. На питања која нису регулисана овим Законом, примењују се одредбе Кривичног законика и Законика о кривичном поступку.

Укратко, према одредбама Закона о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривичноправној заштити малолетних лица: Лица старости до 14 година живота нису кривично одговорна, док малолетници старости од 14 до 18 година јесу и деле се на млађе (од 14 до 16 година) и старије (од 16 до 18 година) малолетнике.

Одредбе Закона о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривичноправној заштити малолетних лица примењују се, у донекле ограниченом обиму, и на лица која су кривично дело извршила као малолетна, а у време суђења нису напунила 21 годину, а под одређеним условима, могу се применити и на лица која су кривично дело извршила као пунолетна, а у време суђења нису навршила 21 годину.

Кривични поступак против малолетника се покреће искључиво на захтев вишег јавног тужилаштва, а води га и одлуку о одговорности и санкцији доноси виши суд.
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll