УСПРС – Србија је дигитализована, али само у “кругу двојке”

04. новембар 2020.

Изјава председнице Владе Ане Брнабић да је Србија дигитализована можда јесте тачна, али ако говоримо о “кругу двојке” или кабинетима министарства, јер је ситуација на терену потпуно другачија. То је за медије у Крушевцу рекао члан председништва Уније синдиката просветних радника Добривоје Марјановић, који је и председник крушевачког Одбора УСПРС – а, реагујући на поменуту изјаву премијерке.

– Наше градске школе нису додатно опремљене, а ситуација је још лошија у школама на периферији, тако да наставници и родитељи свим својим ресурсима покушавају да покрију све то. Наставници сопственим средствима плаћају интернет и носе своју опрему у школе како би одржали наставу. То је реалност у Крушевцу, а вероватно и у већем делу Србије – рекао је Марјановић.

Он је на изјаву премијерке да ђаци у Србији нису изгубили ни дан наставе због преласка на онлајн школовање реаговао казавши да није наглашено захваљујући коме, те да је такав резултат постигнут пре свега захаваљујући ентузијазму наставника и родитеља и њиховим ресурсима.
Одговарајући на питање о тренутној епидемиолошкој ситуацији у школама у Расинском округу, где је до сада корона потврђена код 16 ђака и 6 професора, Марјановић је казао да то што те бројке за сада нису аларманте потврђује да су образовне установе и наставници спровели оно што је струка наложила.
Он је рекао да надлежни, иначе, на ситуацију са короном реагују од данас до сутра подсетивши да је УСПСР тражио одлагање почетка школске године, смањење броја ученика у одељењу ради квалитета рада, али и ради физичке дистанце.
Напоменуо је да је велики проблем и “то што нико не води рачуна о колегама”.
–Кажу да када деца оболе она имају лаку клиничку слику, али нико не каже шта је са наставницима који имају више болести. Од Министарства очекујемо да у наредном периоду колеге које су лошег здравственог стања ослободи активности и да нађе начин како ће овакву наставу да одржи штитећи здравље и деце и наставника – закључио је он.

Извор: Крушевац Град
КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll