ЗАЈЕЧАР – НИСМО СПРЕМНИ ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

02. септембар 2020.

На састанку Граског одбора Уније синдиката просветних радника закључено је да нова школска година није дочекана потпуно спремно, као и да не постоји јединствена платфома која повезује ученике и насавнике у новом моделу рада који је проузрокован епидемијом корона вируса.

Из Уније синдиката просветних радника кажу да понуђене платформе не укључују ученике и наставнике заједно, као и да не постоји јединствено мишљење школа коју платформу треба користити. Они такође сматрају да дописи који школе добијају из Министарства просвете нису довољно јасни.

“Сматрамо да дописи који школе добијају из надлежног министарства о раду у новонасталим околностима морају бити јаснији и прецизнији како не би остављали простор за различита тумачења. Такође захтевамо да се у сарадњи са Домом здравља у Зајечару свакој школи обезбеди једно стручно лице током епидемије”, каже Хелена Вучић, председник синдикалне организације ОШ “Љубица Радосављевић Нада”.

 

Она је нагласила да се треба обратити пажња на равномерну расподелу часова у школама.

“Сведоци смо да у појединим школама запослени годинама имају фонд часова преко норме, док на другој страни имамо лица која немају потпуну норму, а чак имамо и лица која дуго чекају на посао”, каже она.

Представник Уније синдиката просветних радника у Зајечару, Горан Манојловић, каже да на територији града имамо евидентан број појаве технолошких вишкова.

“Као и сваке школске године, број одељења у Србији се смањује па је на територији града и на територије школске управе евидентна појава технолошких вишкова. Састанак радне подгрупе, коју је формирало министарство је већ одржан и проблем неких технилошких вишкова је већ решен. Даљим активностима настојимо да решимо преостале технолошке вишкове, као и неправилности које смо раније уочили, које нећемо толерисати и сваки вид незаконитости ћемо пријавити надлежној инспекцији”, каже Манојловић.




КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС: 065/944 2000

Unija sprs logo

ПРАВНА СЛУЖБА УНИЈЕ СПРС: pravnik2usprs@gmail.com pravnik3usprs@gmail.com usprspravnik@gmail.com

ЧЛАНОВИ УСПРС РАДНИХ ПОДГРУПА ПРИ ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

Јединствена листа технолошких вишкова

Листа радника са непотпуним радним временом

Слободна радна места

МОЈА ПРАВА – ПРЕУЗИМАЊЕ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ – НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

ПОПУСТИ ЗА ЧЛАНОВЕ УСПРС

ПЕТИЦИЈА УНИЈЕ СПРС – СМАЊЕЊЕ БРОЈА УЧЕНИКА У ОДЕЉЕЊУ

ПКУ – Covid 19

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Одлуке о расписивању конкурса на одређено и на неодређено. Споразуми о преузимању запослених Решења о избору кандидата

konkursi

VII Фаза одобрених радних места

VI Фаза одобрених радних места

V Фаза одобрених радних места

IV фаза одобрених радних места

III Фаза одобрених радних места

II Фаза одобрених радних места

I Фаза одобрених радних места

Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll